Ølen Betong med signalbygg i Haugaland Næringspark

Ølen Betong Gruppen AS har inngått avtale med Vest Entreprenør AS om bygging av verksted og kontorbygg i Haugaland Næringspark.

Bygget blir et signalbygg med alt det siste innen miljøteknologi for energi, og blir det første næringsbygget som reiser seg i næringsparken.

Det nye bygget skal være på totalt 3000 m2 på 12 mål tomt, og består av 1950 m2 haller og 1050 m2 kontorlokaler. Bygget skal blant annet inneholde service- og verkstedavdeling for store kjøretøyer samt vaskehall. I tillegg vil det være en viss produksjon av ulike betongvarer.

I hovedsak skal bygget benyttes av selskapene i Ølen Betong-systemet, men det er lagt opp til at en del av kontorlokalene skal leies ut.

Fremtidsrettet miljøbygg

Bygget skal oppføres med moderne fasader i betongelementer, glass og aluminium.

Fra kontraktsigneringen i Ølensvåg. F.v. Atle Berge (ØBG), Lars Berland (VE), Svein Atle Berge (ØBG), Ingmund Egeland (VE) sammen med en modell av bygget.

– Vi har arbeidet lenge med disse planene, og det var viktig å få til et moderne, og ikke minst miljømessig bygg som skal fungere optimalt til våre behov nå og i lang tid framover, sier Svein Atle Berge.

– Vi er veldig klare til å bygge det første signalbygget i Haugaland Næringspark, sier Ingmund Egeland i Vest Entreprenør, som legger til at bygget skal være energiklasse A.

– Konseptet vi skal bygge etter her, er gjennomtenkt fra ende til annen og kun med moderne løsninger. Vi har gjennom deltakelse i mange prosjekter de senere årene, lært enormt mye som nå er konkretisert til blant annet dette konseptet. Avtalen som nå er inngått med Ølen Betong Gruppen passer perfekt inn i Vest Entreprenør sin profil, forsetter Ingmund Egeland som er prosjektutvikler og markedssjef i Vest Entreprenør.

– De første to byggene står ferdige på Forus, og vi er nå klar til å ta det over til denne siden av fjorden til Ølen Betong Gruppen, sier prosjektutvikler og grunder i Vest Entreprenør Lars Berland.

Først i Haugaland Nærinsgpark

Haugaland Næringspark på Gismarvik er Norges største regulerte næringsområde, og Ølen Betong har holdt til i parken en god stund allerede.

Tiril Fjeld, daglig leder i Haugaland Næringspark foran dagens betong-anlegg på Gismarvik.

– Ølen Betong var den aller første etableringen i Haugaland Næringspark tilbake i 2013, og det er utrolig spennende at de nå utvider sin virksomhet, og etablerer et så stort og flott signalbygg ved inngangen av næringsparken. Deres fokus på energi og miljøteknologi passer veldig godt med vårt fokus på grønn næringsutvikling. Dette blir også på mange måter startskuddet for at vi fremover vil se at byggene nå begynner å reise seg i parken, og at vi får inn gode arbeidsplasser, sier daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld.

Ølen Betong ble nylig tildelt både jernbanekontrakt til over 250 millioner og innovasjonspris for gjenbruk av betongslam.

Ølen Betong Gruppen AS er et av eierselskapene bak Nordic Concrete Group og har blant annet egen fabrikk i Murmansk, Russland. Ølen Betong AS ble i 2018 en del av Nordic Concrete Group som har 60 betongblandeverk og fabrikker i alle deler av Norge. Vest Entreprenør er en ung, nystartet totalentreprenør fra Rogaland, men med mye erfaring fra utvikling og gjennomføring av totalentrepriser. Satsingsområdene ligger innenfor utvikling og gjennomføring av kombinasjonsbygg, næringsbygg og fiskeoppdrettsanlegg.

Tomten i Haugaland Næringspark på ca. 12 mål midt i bildet. Tunnelen til T-forbindelsen kan ses til høyre.

Med sine 5000 dekar er Haugaland næringspark Norges største ferdigregulerte næringsområde, sentralt plassert på Gismarvik ved E39. Parken ligger midt i indrefileten av norsk industrieventyr, og er særlig tilrettelagt for areal- og energikrevende industri. Parken har havneanlegg med dypvannskai, rikelig tilgang på fiber og kraft (500MW) og industrigassen fra Kårstø passerer Haugaland Næringspark på sin vei mot Europa. Mulighetene for synergieffekter og sirkulærøkonomi er mange.

Det nye signalbygget til Ølen Betong vil ligge like ved inngangen til Haugaland Næringspark

Prosjektet forutsetter godkjenning hos kommunen, men prosjektering er allerede startet, og målsettingen er å sette i gang så snart som praktisk mulig. Anslått byggetid er litt under ett år.

nb_NO