– Nå skriver vi norsk industrihistorie!

Næringsminister Jan Christian Vestre er tydelig på at Haugalandet er episenteret i den nye grønne industriutviklingen i Norge. I dag besøkte han Kårstø og Haugaland Næringspark for å se på synergimulighetene mellom industrigigantene.

Næringsministeren fikk en guidet tur på Kårstø, med påfølgende lunsj og omvisning i Haugaland Næringspark. Statsråden ble imponert over det han så, ikke minst når det kommer til synergimulighetene.

Næringsminister Jan Christian Vestre på besøk i Haugaland Næringspark

– Haugaland Næringspark er et forbilledlig eksempel på hvordan planleggingen av grønn industri skal gjøres, og det er ingen tvil om at vi nå står midt i det norske episenteret for denne utviklingen. Her er dere fremme i skoene, og måten dere jobber på, kan bidra til at dere ikke bare blir best i landet, men også best i Europa, sa Vestre, som var opptatt av på legge tilrette for bl.a. batteri- og hydrogenproduksjon.

Beyonder fortalte om sin store batterisatsning i Haugaland Næringspark, og fortalte statsråden hva som ble viktig for dem i det videre arbeidet. De har mål om å ha 500-600 arbeidsplasser ved fabrikken i parken i I løpet av 2026. Og om alt går som de ønsker, så vil det etter hvert kunne bety hele 2000 arbeidsplasser.

Næringsminister Vestre lytter nå Svein Kvernstuen fra Beyonder forteller om planene for batterifabrikken i Haugaland Næringspark.

– Applaus for det! Dette er norgeshistorie, utbrøt næringsministeren.

– Det var et utrolig nyttig og godt besøk, og jeg føler vi fikk synliggjort hvor mange synergimulegheter vi har i regionen, ikke bare inne i næringsparken, men også sammen med gode naboer, som Kårstø. Jeg opplevde at ministeren ble imponert over hvor godt vi allerede arbeider sammen, sier daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld.

Ordfører i Tysvær, Sigmund Lier, understreket de mange mulighetene for sirkulærøkonomi.

– Med en rekke ulike industrietableringer innen kort avstand, vil det være mange muligheter for å bruke hverandres avfall som innsatsfaktorer for en kostnads- og ressurseffektivitet drift for alle parter. Dette er viktig for å få en bærekraftig industri i praksis. Kårstø har for eksempel spillvann som Beyonders batterifabrikk på Gismarvik vil kunne dra nytte av, sier Lier.

Les også artikkel fra minister-besøket i Haugesunds Avis

JUBLER FOR NORSK INDUSTRI: Tiril Fjeld, daglig leder i Haugaland Næringspark, sammen med næringsminister Jan Christian Vestre, Beyonder-sjef Svein Kvernstuen, fylkesordfører i Rogaland, Marianne Chesak og ordfører i Tysvær kommune, Sigmund Lier
PÅ KÅRSTØ: Tiril Fjeld fra Haugaland Næringspark, Jan Christian Vestre fra regjeringen og Olav Bådsvik fra Kårstø-terminalen.
nb_NO