Alt av løft og tung transport

Med Nordic Crane Kynningsrud som ny leietaker kan Haugaland Næringspark nå skilte med en av Skandinavias ledende totalleverandører av alle typer løft og transport av tunge konstruksjoner.

Allerede i 1946 grunnla byggmester Bjarne Kynningsrud virksomheten som i dag har forretningsområdene Kran, Eiendom, Bygg og Boliger. Krandelen  Nordic Crane Kynningsrud er ledende innenfor mobilkraner, lastebilkraner og spesialtransport, og leverer tjenester lokalt, nasjonalt og i hele Skandinavia.

Som ny leietaker i Gismarvik Bygg i Haugaland Næringspark åpner de nå sitt første kontor på vestlandet.

Åge Dagfinn Askeland er i full gang med kranoppdrag med utgangspunkt i Haugaland Næringspark

– Vi har lenge hatt et ønske om å etablere oss på Vestlandet, og ser et stort marked her, særlig på mobilkran. Haugaland Næringspark var et naturlig valg ettersom den ligger så sentralt, med kort vei til Haugesund, kort vei til Karmøy og med tunnelene som kommer like ved blir det også kort vei til Stavanger. Vi tenker langsiktig, og satser på å utvide etterhvert, forteller avdelingsleder Åge Dagfinn Askeland.

Nordic Crane Kynningsrud er allerede sju ansatte på sin vestlandsavdeling i Haugaland Næringspark.

– Vi er i full gang, og oppstarten har gått så bra at vi nok ha behov for enda flere mobilkranførere etterhvert. Vi løfter og flytter hva det skal være; hus, båter og andre store og tunge ting. Vi håper selvsagt at vi også kan være til nytte for nye etableringer i selve næringsparken, sier Askeland.

Nordic Crane har et motto som sier «Gleden er å være til nytte».

– Vi er opptatt av å levere god service, og kommer alltid med smil, forsikrer Askeland.

Tiril Fjeld, daglig leder i Haugaland Næringspark

– Det er veldig flott for næringsparken at vi har aktører som kan gi synergier og yte service til hverandre, og det vil helt sikkert kunne være nyttig for fremtidige etableringer, sier Tiril Fjeld, daglig leder i Haugaland Næringspark.

Kynnerud Nordic Crane er opptatt av bærekraft og hensyn til miljøet, og har blant annet investert i verdens første elektriske beltekran.

– Elektriske beltekraner er helt klart fremtiden, så vi har nylig bestilt enda flere, forteller Askeland.

Video om Kynningsruds 75 år lange historie:

Les mer om Nordic Crane Kynningsrud her!

nb_NO