Haugaland Næringspark i batterifinalen

Haugaland Næringspark står igjen blant en håndfull lokasjoner i konkurransen om den planlagte batterifabrikken til Panasonic, Hydro og Equinor.

Over 100 lokasjoner i hele Norge har gitt tilbud til de tre selskapenes store fabrikk-etablering, og etter flere runder er det nå klart at Haugaland Næringspark er blant finalistene.

Dette er gode nyheter for Tiril Fjeld, daglig leder i Haugaland Næringspark.

– Dette er godt nytt for hele Vestlandet, og bekrefter at Haugaland Næringspark er en av de best egnede lokasjonene for ny grønn industri i Norge. Vi ser med glede at de tre selskapene ser hvilke muligheter som ligger på Gismarvik for en etablering som dette. Vi har 5000 dekar som er ferdigregulert nettopp til formål som dette, samtidig som vi har rikelig tilgang på grønn kraft, infrastruktur på plass, og en unik beliggenhet midt i en sterk industriregion med mye relevant kompetanse og tilgang på arbeidskraft.

I følge de tre selskapene vil det være behov for rundt 2.000 faglærte operatører og personell med høyere utdanning til nyetableringen.

– Det er en rekke forhold som vil være styrende for hvilken lokasjon selskapene til slutt velger å gå for, men vi mener vi har en helhetlig og god løsning som svarer til alle behovene fabrikken har, og ser Haugaland Næringspark som et svært godt alternativ, sier Fjeld.

– Det er selvsagt en jobb igjen før vi er endelig i mål, og som prosjektet selv sier i nyhetene i dag, kan forholdet til EU og straffetoll på EL-biler med norskproduserte batterier være en utfordring. Vi håper politikerne våre forstår viktigheten av å få orden på disse tingene.

Haugaland Næringspark eies av de fem kommunene Tysvær, Karmøy, Haugesund, Bokn og Vindafjord, og det er en samlet region som ønsker en etablering av batterifabrikken velkommen.

Her, i hjertet av Haugaland Næringspark, kan den nye batterifabrikken komme.
nb_NO