Flere statsrådsbesøk på én uke

Denne uken har både landbruks- og matminister Olaug Bollestad og olje- og energiminister Tina Bru besøkt Gismarvik for å få vite mer om mulighetene i Haugaland Næringspark.

Det er lite å si på interessen for Haugaland Næringspark om dagen, og kraftsituasjonen er med på å bidra til at pilene på mange måter peker mot Gismarvik. Forrige uke var Senterpartiet i Rogaland ved andrekandidat Lisa Marie Ness Klungland og varaordfører i Tysvær, Sven Ivar Dybdal på besøk, mandag denne uken ønsket landbruks- og matminister Olaug Bollestad å få en omvisning, og tirsdag var olje- og energiminister Tina Bru gjest i landets største regulerte næringspark.

– Det var spennende å se og høre om en næringspark som er så klar for de nye grønne industrietableringene i Norge, sa Bru etter besøket.

Olje- og energiminister Tina Bru i Haugaland Næringspark sammen med daglig leder Tiril Fjeld

Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, er glad for interessen statsrådene legger for dagen.

– Det er kjekt å vise frem de mulighetene som ligger i Haugaland Næringspark, og flott å oppleve at statsrådene ser viktigheten av det arbeidet som er gjort i parken gjennom mange år, med ferdigregulerte arealer, utviklingen av havnen, infrastrukturen som er på plass og all den grønne kraften vi har tilgang til, sier daglig leder i Haugaland Næringspark.

Det har tatt tid å komme dit næringsparken er i dag, men det grundige forarbeidet som er gjort gir nå parken klare fortrinn.

– For store industrietableringer, er det ikke nok å finne et område, for dem finnes det mange av. Det som gjør Haugaland Næringspark ekstra attraktiv som lokasjon er at vi har alt klart. Forholdene ligger til rette, og det er mulig å komme i gang nokså umiddelbart. I tillegg ligger vi midt i en industririk region med en type kompetanse som betyr mye for de som vurderer å etablere seg, sier Fjeld.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad sammen med flere Krf-politikere fra Rogaland på besøk i Haugaland Næringspark

Hun har på ingen måte opplevd politikerbesøkene som høflighetsvisitter eller PR-stunt.

– Jeg opplevde dem snarere som oppriktig interesserte, med gode spørsmål og et ektefølt engasjement for de grønne næringene og hvor den nye verdiskapingen skal skje. De kjenner regionen vår godt, og vet hva vi står for, sier Fjeld.

ROGALAND SP: andrekandidat Lisa Marie Ness Klungland og varaordfører i Tysvær, Sven Ivar Dybdal på besøk hos Tiril Fjeld i Haugaland Næringspark

 

 

nb_NO