Utvider teamet i Haugaland Næringspark

Det skjer mye spennende i Haugaland Næringspark om dagen. Daglig leder Tiril Fjeld er derfor glad for å ha fått Finn Sæther og Jarle Haukås med på laget i arbeidet med å videreutvikle og drifte Norges største regulerte næringspark.

Haugaland Næringspark er en industripark på hele 5 000 dekar, ferdigregulert for areal- og energikrevende industri, som jobber aktivt med å tiltrekke seg blant annet storskala datasentre, batteriproduksjon og hydrogenproduksjon.

Tiril Fjeld har vært daglig leder for næringsparken siden sommeren 2019, og har nå ansatt et team rundt seg for å styrke arbeidet. Finn Sæther er ansatt som forretningsutvikler, mens Jarle Haukas er teknisk prosjektleder.

TEAMET I HAUGALAND NÆRINGSPARK: F.v.: Forretningsutvikler Finn Sæther, daglig leder Tiril Fjeld og teknisk prosjektleder Jarle Haukås

Viktig kompetanse

Sæther har ingeniørbakgrunn fra Forsvaret og de siste årene har han arbeidet med salg innenfor teknologi og IT-bransjen, blant annet hos Konica Minolta og Glass & Låsservice.

– Jeg er veldig glad for å ha fått Finn med på laget, og som forretningsutvikler vil han være en sterk bidragsyter i salgsprosessene mot nye etableringer i parken, sier Fjeld.

Jarle Haukås har lang erfaring innen energisektoren og bygg og anlegg, blant annet fra Statsbygg, Haugaland Kraft og Tysvær kommune.

– Jarle har en viktig rolle i den daglige driften, og har blant annet ansvar for å videreutvikle infrastrukturen i næringsparken, sier Fjeld.

Parken for de nye grønne arbeidsplassene

Norges største regulerte næringspark ligger sentralt plassert midt i en stor industriregion. Parken har også rikelig tilgang på fiber og kraft, og industrigassen fra Kårstø passerer forbi på sin vei mot kontinentet. Parken har eget havneanlegg med stor dypvannskai like ved Norges mest trafikkerte skipsled og kort vei til det Europeiske markedet.

Flere virksomheter er etablert i næringsparken allerede, og med fokus på sirkulærøkonomi og grønn energi har de fem eierkommunene på Haugalandet, Karmøy, Haugesund, Tysvær, Bokn og Vindafjord, et ønske om at parken kan bli Norges grønne og bærekraftige svar på Silicon Valley.

En liten del av den 5000 dekar store næringsparken på Gismarvik
nb_NO