Åpning av Risa-bygget

Lørdag 17. august åpnet Risa sitt nye flotte signalbygg i Haugaland Næringspark.

På dagtid inviterte Risa til åpen dag med underholdning for barn og voksne, og pizza og is til de fremmøtte. På kvelden var det stor åpningsfest med Rune Bjerga, Busserulls og fyrverkeri!

– Det var stor stas å formelt åpne snoren for vårt nye signalbygg i næringsparken, og bygget markerer Risa sin satsing på Haugalandet. Det er i dag ca 100 arbeidsplasser tilknyttet bygget, og flere skal det bli. Vi rigger oss for framtiden med denne etableringen og kunne ikke fått en bedre plassering, sier Risas leder for strategi, bærekraft og kommunikasjon, Marianne Gudmundson.

Endelig samlet på den beste plassen

Risa er i full gang med å flytte inn i disse dager.

– Det skal bli supert å få et fast tilholdssted for alle ansatte i et topp moderne bygg på den beste lokasjonen, rigget for videre vekst. Det er bare åtte år til Rogfast åpner, og med alt det spennende som skjer i parken og på Haugalandet, vil vi være på den beste plassen, sier Jon Erlend Sørhaug, avdelingsleder for Risa på Haugalandet.

De siste årene har Risa Haugalandet holdt til litt spredt med hovedbase i brakkerigg i Karmsundsgata i Haugesund.

– Nå samles alt på ett sted, vi får en fast tilhørighet – og vi går opp i standard. Det skal bli bra, sier han, og viser til flott kantine og eget treningsrom som noen av godene ved det nye bygget. Det er viktig for trivsel og videre rekruttering. Risa er stolt lærebedrift, og vi er klar til å ta imot flere nye lærlinger i årene som kommer. Hos oss blir de fleste værende, og stiger raskt i gradene, forteller Sørhaug.

Store forhold

Det nye signalbygget til Risa er oppført av Vest Entreprenør på en 11 000 kvm stor del av eiendommen til Ølen Betong ved inngangen til Haugaland Næringspark. Nybygget er et 3000 kvm kombinasjonsbygg med solceller på taket og flere energibrønner, noe som bidrar til å gi bygget energimerking A.

Av de 3000 kvm vil 1800 kvm utgjøre hall og 1100 kvm bli brukt til kontorer. Nybygget vil være hovedsete for Risa AS på Haugalandet, samt Rental.one, Alfa dekk og Jostein Myge.

FEIRET RISA-ÅPNINGEN: Bjørn Risa (daglig leder i Risa), Jon Erlend Sørhaug (prosjektleder Risa), Monika Lindanger (ordfører Tysvær) og Kirsten Risa (styremedlem Risa). Foto: Risa

en_GB