Datasenter-avtale

Green Mountain inngår opsjonsavtale om 50 dekar i Haugaland Næringspark, og planlegger datasenterutbygging i parken.

Avtalen sikrer Rennesøy-selskapet Green Mountain mulighet til å realisere sine planer om datasenterutbygging på Gismarvik. Selskapet har store vekstambisjoner og Gismarvik er et av områdene de lenge har vurdert for datasenterutbygging. Tidligere har ankepunktet vært tilgjengelighet på strøm, men med Statnetts planlagte transformatorstasjonen i parken på hele 500MW, er denne utfordringen løst innen 4-5 år.

Økt krafttilgang muliggjør byggestart neste år

Administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland

– Vi kan likevel starte første byggefase så tidlig som 2022 slik strømsituasjonen er nå. Vi har flere internasjonale selskaper som er interessert, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland. 

Det er den økende etterspørselen etter datalagring og spesielt interessen fra internasjonale aktører som gjør at Green Mountain stadig ser på nye områder for videreutvikling. Norges verdibudskap om fornybar energi, lave strømpriser, stabile rammebetingelser og god fibertilgang klinger godt i ørene på internasjonale selskaper.

– Med NO-UK-kabelen som snart blir realisert styrker dette verdibudskapet seg ytterligere på fibersiden. Vi ser også store muligheter til å samarbeide med annen type industri som skal etableres i området. Samarbeid hvor restvarmen fra datasenteret kan gjenbrukes i sirkulære prosjekter er spesielt aktuelt, sier Gyland.

Næringsparken satser på datasentre

Daglig leder i parken, Tiril Fjeld, ser stort potensial i etablering av nye grønne industrier på området.

Tiril Fjeld, daglig leder i Haugaland Næringspark

– Dette er helt i tråd med ambisjonene til Haugaland Næringspark, og med den infrastrukturen vi har på plass, kompetansen som finnes på Haugalandet, og rikelig med tilgang på ren energi, vil vi være en god lokasjon for et datasenter av denne typen. Vi ønsker Green Mountain velkommen, og ser frem til den videre prosess, sier Fjeld.

Om Green Mountain

Green Mountain designer, bygger og drifter svært sikre, innovative og bærekraftige datasentre for samlokalisering i Norge. Datasentrene opererer med 100% fornybar strøm og bruk av innovative kjøleløsninger og det norske klimaet gjør dem svært energieffektive.

Datasenteret i nærheten av Stavanger (DC1-Stavanger) er bygget dypt inne i et fjell i et tidligere høysikkerhets-NATO-ammunisjonslager. Datasenteret i Telemark (DC2-Telemark) ligger i «vuggen av vannkraft» i Norge med nærhet til flere lokale vannkraftverk. Det nye datasenteret på Enebakk (DC3-Oslo) ligger like utenfor Oslo, Norges hovedstad.

Green Mountain er en av de største datasenteroperatørene i Norden, og opplever sterk vekst. Blant kundene er store internasjonale kunder innen Cloud, Banking / Finance, HPC, Automotive og mer.

en_GB